nattarosenqvist.blogg.se

Welcome to my world. 💞

Seeeeeg förkylning

Publicerad 2014-03-31 02:42:22 i AllmÀnt,

Är rĂ€tt trött pĂ„ min jĂ€vla förkylning nu. Har varit sjuk i nĂ€stan tvĂ„ mĂ„nader. Med pollenallergin pĂ„ detta sĂ„ mĂ„r mina luftvĂ€gar inte sĂ„dĂ€r jĂ€ttebra. Varannan gĂ„ng kommer det snor och varannan gĂ„ng Ă€r det blod som jag Ă€ven hostar upp. Mysigt vĂ€rre va?

Ska försöka med alla möjliga huskurer nu sĂ„ jag kanske blir av med skiten nĂ„n gĂ„ng. 


SÄ mycket kÀrlek

Publicerad 2014-03-29 04:06:00 i AllmÀnt,

Det finns tre djur som har en alldeles extra speciell plats i mitt hjÀrta. Det Àr min bÀsta Calle, min Àlskade Fina och min systers goaste katt Travis som jag nu bor med. Det Àr obeskrivligt hur mycket kÀrlek jag kÀnner för dom och det Àr nÀstan lÀskigt hur mycket jag tycker om dom.
 
KÀrlek till ett djur Àr en speciell kÀrlek.
 
 

Att mÄ bra

Publicerad 2014-03-25 04:42:00 i AllmÀnt,

Jag tÀnker ibland tillbaka pÄ tider i mitt liv dÄ jag mÄtt dÄligt. Tider dÄ jag knappt trott att jag skulle överleva natten. Jag kommer ihÄg den kÀnslan sÄ vÀl och jag Àr otroligt tacksam för att det var lÀngesen jag kÀnde sÄ.
 
Jag Àr sÄ jÀvla tacksam över att jag mÄr bra just nu. Det Àr svÄrt att förklara för er som inte varit nere pÄ botten men ni som varit dÀr vet vad jag pratar om. Det Àr en sÄ sjuk kÀnsla att mÄ sÄ dÄligt att man tror att det aldrig ska bli bra igen. Att grÄta tills tÄrarna tar slut och inte orka göra nÄgonting.
 
Jag Àr tacksam över hur bra jag mÄr nu men jag Àr faktiskt Àven tacksam för att jag mÄtt sÄ dÄligt som jag mÄtt. Det kanske lÄter konstigt men det ger mig en erfarenhet och en förstÄelse för andra som Àr dÀr jag varit.
 
Jag vet inte exakt vad som gjorde att jag började mÄ bÀttre men en avgörande faktor Àr att göra det som gör mig glad. Att strunta i hur mitt liv borde se ut och anpassa mitt liv till hur JAG vill att det ska vara. VÄga chansa och ta risker sÄlÀnge det inte skadar dig sjÀlv eller andra. Strunta i alla som sÀger Ät dig att det inte Àr nÄgon bra idé och lita pÄ din egen magkÀnsla!
 
Andra personer kan bidra till att öka din lycka men i slutÀndan Àr det du sjÀlv som mÄste göra en förÀndring,
 
 

SjÀlvkritisk

Publicerad 2014-03-19 04:14:00 i AllmÀnt,

HÀstar och ridning Àr mitt liv och jag Àlskar det.
 
Men jag Àr sÄ otroligt sjÀlvkritisk och Àr oftast för feg för att vÄga ta mig framÄt i ridningen. Jag vet att jag inte Àr nÄgon expert men jag vet Àven att jag Àr duktig pÄ att rida. Men jag vÄgar liksom inte riktigt försöka och jag sÀger ofta hur det inte riktigt gick som jag tÀnkt mig med ridpasset. Varför det inte gjorde det? För jag vÄgade inte satsa till 100%. Jag blir sÄ blyg och rÀdd för att misslyckas att jag inte ens kan försöka.
 
Jag mÄste komma över den dÀr tröskeln och inse att folk inte dömer mig om jag inte gör en bra galoppfattning eller om hÀsten inte gÄr helt korrekt i form. Det dÀr med att gÄ i form Àr ocksÄ nÄgot jag ska komma in pÄ senare.
 
Men för att kunna utveckla min ridning (som jag verkligen vill) sÄ mÄste jag vÄga ta för mig mer och skita i vad andra tycker och gÄ pÄ min egen kÀnsla.
 
IstÀllet för att tÀnka: Inte ska vÀl jag, jag kan inte. SÄ ska jag tÀnka: SÄklart jag ska, jag kan lÀra mig.

Dygna

Publicerad 2014-03-19 03:28:33 i AllmÀnt,

Sitter pÄ jobbet och dricker lite kaffe. Om nÄgon timme blir det en Celsius för att hÄlla piggheten uppe. Ska nÀmligen direkt till stallet efter jobbet och Äka till kliniken med Annika. En av hennes hÀstar ska till tandlÀkaren och den andra ska pÄ en liten check. Min lilla Calle ska fÄ nya skor sen pÄ eftermiddagen sÄ det blir inte nÄgon sömn imorgon. Kanske hinner klÀmma in nÄgon timme jag kan sova pÄ lunchen men det Àr farligt dÄ jag oftast bara blir Ànnu tröttare dÄ.
 
Sen pÄ kvÀllen ska jag pÄ bio med syster yster. FÄr nog blir en Celsius dÄ ocksÄ sÄ jag inte somnar under filmen, haha.
 
Hoppas ni alla fÄr en bra dag!

KĂ€rlek

Publicerad 2014-03-18 03:25:00 i AllmÀnt,

Jag ser pÄ FB och hör om folk som blir tillsammans lite hela tiden. Flera har nyligen varit i ett förhÄllande precis och nu Àr det en ny kille/tjej som gÀller. Det Àr absolut inget fel alls med det men jag har (enligt min egen erfarenhet) sÄ svÄrt att förstÄ hur lÀtt folk har att bli kÀra.
 
PÄ ett sÀtt önskar jag att jag var mer sÄ och kunde slÀppa in folk pÄ livet lÀttare. Men samtidigt inte. Visst, det Àr underbart att vara kÀr och jag kanske inte ska uttala mig i detta dÄ jag aldrig har haft ett lÄngt förhÄllande. Men jag har varit kÀr förut, dock Àr jag det inte idag. Jag vill faktiskt inte bli det heller om jag inte vet att det Àr pÄ riktigt den hÀr gÄngen.
 
Jag har faktiskt kastat mig ut och fallit ordentligt. Men har man blivit brÀnd av elden för mÄnga gÄnger lÀr man sig att hÄlla sig borta.
 
 

Det bÀsta jag vet

Publicerad 2014-03-12 03:56:00 i AllmÀnt,

Sitter pÄ jobbet och Àr lite trött. Sov bara fem timmar idag och ögonlocken börjar kÀnns tunga nu.
 
En sak som Àr lite konstigt och roligt Àr att jag sen jag fick hem Calle nÀstan har halverat mina sovtimmar de dagar jag jobbar. Tidigare sov jag lÀtt minst 8-10 timmar om dagen. De dagar jag var ledig kunde jag sova Ànnu lÀngre. Men nu har jag nÄgot att gÄ upp för. NÄgot att lÀngta till och nÄgot som jag gÀrna Àr lite trött pÄ jobbet för.
 
TÀnk dig det bÀsta du vet. Det absolut roligaste och hÀrligaste du vet. TÀnk dig att du skulle fÄ göra det varje dag. Det Àr sÄ jag kÀnner med stallet och ridningen. Jag Àr sÄ glad över att jag har möjlighet att hÄlla pÄ med det jag Àlskar pÄ fritiden och jag skulle byta bort nÄgra sovtimmar för det varje dag i veckan!
 
 

TĂ€nk om

Publicerad 2014-03-11 03:12:00 i AllmÀnt,

Idag var jag med om en vÀldigt obehaglig sak nÀr jag och en tjej frÄn stallet var ute och red.
 
Vi travar lÀngst med en vÀg i skogen och ser sen nÄgra hÀstar och ryttare stÄ mitt i vÀgen. NÀr vi kommer nÀrme ser vi nÄgon ligga ner pÄ marken. Min första tanke Àr att nÄgon ramlat av. Min andra tanke nÀr tjejerna vid hÀstarna sÀger att dom vÀntar pÄ polisen Àr att han Àr död. Sen förstÄr jag att killen lever och dom hÄller honom fast i vÀntan pÄ polisen. Men dÄ detta Àr en bit in i skogen och tjejerna inte riktigt kunnat förklara vart dom Àr rider vi ut mot motorvÀgen för att se om vi ser polisen.
 
Dock Àr detta ett stÀlle dÀr Calle brukar stressa upp sig pÄ och detta hÀnder Àven idag. NÀr jag hÄller mobilen i handen för att ringa polisen och förklara vart vi Àr sÄ reser han sig och drar ivÀg. Han studsar som en rodeohÀst och drar ivÀg en bit till för att sedan stanna och studsa igen. Han var rÀdd, han ville hem och jag förstörde detta för honom sÄ han ville bli kvitt mig. Jag fÄr som tur var stopp pÄ honom och kan vÀnda tillbaka igen. Jag förstÄr honom dÄ jag var rÀtt nervös och han kÀnde av det pÄ en gÄng lilla killen. HÀstar kÀnner alla kÀnslor vi har nÀr vi sitter pÄ dem och i detta fallet sÄ var min insida lite i panik trots att jag var rÀtt lung utÄt. Men jag Àr glad att jag inte flög av och han drog tillbaka förbi de andra hÀstarna. Det kunde blivit panik och i vÀrsta fall kunde killen som skulle gripas flytt..
 
Vi hoppar av vÄra hÀstar och gÄr tillbaka mot de andra igen. DÄ hör vi sirenerna. Vi gÄr ut mot motorvÀgen och visar vÀgen till poliserna som kommer fram till platsen och griper mannen. En hÀndelse har gjort sÄ att dessa tjejer galopperat ifatt killen och fÄngat honom. Hade dom inte kommit och gjort det kunde det gÄtt riktigt illa. TÀnk om vi kommit nÄgra minuter tidigare. TÀnk om dom kommit nÄgra minuter senare. DÄ kunde nÄgon varit död och det Àr rÀtt lÀskigt att ens tÀnka den tanken.
 
"Förundersökning gÀllande försök till mord Àr inledd."

Tack, men nej tack!

Publicerad 2014-03-05 23:49:14 i AllmÀnt,

Tjejen jag jobbar hos och tar hand om Ă€r magsjuk. Jippefuckingyeah! Smittsamt till tusen sĂ„ kommer drĂ€nka mig sjĂ€lv i handsprit inatt. Bra Ă€r dock att jag redan planerat att bĂ„de tvĂ€tta och duscha direkt nĂ€r jag kommer hem frĂ„n jobbet imorgonbitti dĂ„ jag inte hann det innan jobbet ikvĂ€ll. Vill INTE bli magsjuk tack!! đŸ˜· 

Just do it

Publicerad 2014-03-04 01:33:34 i AllmÀnt,

Red ut en barbackatur pÄ lilla hÀsten idag. Han var sÄ duktig och tog det extra försiktigt. Jag Àr alltid lite osÀker första gÄngen jag rider barbacka pÄ en ny hÀst dÄ jag inte alls vet hur lÀtt det Àr att hÄlla balansen pÄ just denne utan sadeln till hjÀlp. Men kÀndes hur stabilt och sÀkert som helst sÄ nu blir det en del barbacka för att öva upp min balans. Det Àr nÄgot jag vet att jag mÄste jobba pÄ och det gÀller för min del att bli lite modigare och vÄga. Med Calle kÀnner jag mig trygg till 110% sÄ det Àr bara köra pÄ.
 
 

Snark

Publicerad 2014-03-02 03:58:19 i AllmÀnt,

Sitter pÄ jobbet och gÀspar. Skulle egentligen varit ledig inatt men fick jobba iaf. Det hade inte gjort sÄ mycket om det inte vore för att jag knappt kunde sova idag pÄ dagen. Var instÀlld pÄ att vara ledig sÄ hade druckit alldeles för mycket kaffe sent in pÄ morgnen nÀr jag jobbade igÄr. Sov bara nÄgra timmar och sov dÄ ganska dÄligt sÄ tröttheten Àr ett faktum.

Periodare

Publicerad 2014-03-01 04:34:00 i AllmÀnt,

Det Àr lite roligt hur man gÄr in i olika perioder i livet. I höstas sÄ var jag ute var och varannan helg och kunde knappt tÀnka mig att vara hemma en lördagkvÀll. Nu ser jag mina lediga lördagar som extra mycket tid i stallet och mys i soffan. Har endast varit ute pÄ krogen en gÄng i Är om man inte rÀknar med nyÄrsafton. Jag hatar att vara bakis i stallet och för tillfÀllet har jag inte sÄ stor lust att gÄ ut och festa.
 
Men snart kommer jag sÀkert fÄ lite abstinens och vilja köra en galen partynatt i Stockholms nattliv. Det hade varit skönt om man slapp baksmÀllan bara, haha!
 
Men lÀngtar till sommaren och alla sommarklubbar. För det Àr sÄ mycket hÀrligare att gÄ ut nÀr det kÀnns som att dagen aldrig tar slut och det Àr ljust och varmt.
 
En bild frÄn en av de bÀsta partynÀtterna förra sommaren. Sommar=F12!
 

En vÀn som Àr guld vÀrd

Publicerad 2014-03-01 03:02:59 i AllmÀnt,

IkvÀll trÀffade jag Tessie, pÄ jobbet faktiskt. Vi satt och snackade skit i flera timmar och det var sÄ hÀrligt att trÀffa henne. Hon Àr en vÀn jag kan prata om allt med och det var alldeles för lÀngesen vi sÄgs.
 
Ibland behöver man bara sitta och snacka om allt mellan himmel och jord. Det gör allt sÄ himla mycket lÀttare helt enkelt och jag Àr tacksam för de vÀnner jag verkligen kan göra det med.
 
Guld vÀrd.
 

Om

Min profilbild

Senaste inlÀggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela