nattarosenqvist.blogg.se

Welcome to my world. 💞

Hard.

Publicerad 2013-08-27 23:30:03 i AllmÀnt,

Att jobba med mÀnniskor, speciellt barn, kan ibland vara riktigt tufft. Ett barn har starka kÀnslor och en egen vilja. Hur mycket du Àr försöker sÄ flyter inte alltid allt pÄ som man vill. Men det Àr otroligt jobbigt att försöka sitt allra, allra bÀsta och sÄ blir det ÀndÄ inte bra i slutÀndan.

Det tuffaste Àr att försöka dölja klumpen i magen nÀr man egentligen bara vill bli ett litet barn sjÀlv och sÀtta sig ner pÄ golvet och grÄta.

Jag Àlskar mitt jobb och det gör allt Ànnu tuffare. Det gör att jag verkligen vill kÀmpa och göra allt. NÀr motgÄngarna dÄ kommer blir det Ànnu jobbigare.

Stockholms gator Àr öde.

Publicerad 2013-08-27 06:08:59 i AllmÀnt,

NÀr man Äker hem frÄn jobbet med nattbussen och sen tar första tunnelbanan för morgonen sÄ Àr det inte mÄnga ute pÄ stan.

Men jag tycker synd om de stackarna jag möter som Àr pÄ vÀg till jobbet vid 04.30... DÄ Àr det rÀtt skönt att veta att sÀngen vÀntar pÄ en dÀr hemma.

Pepp.

Publicerad 2013-08-26 17:02:24 i AllmÀnt,

Åh, pĂ„ torsdag ska jag Ă„ka och provrida en hĂ€st som behöver medryttare. SOM JAG LÄNGTAT! Saknar hĂ€stlivet nĂ„got enormt och upplĂ€gget tjejen vill ha skulle passa mig som handen i handsken. HĂ„ll tummen för mig!
 
Det Àr denna fina kille som jag ska fÄ rida. Jag hoppas verkligen allt klickar mellan oss alla!
 
 

Insomnia.

Publicerad 2013-08-26 03:36:34 i AllmÀnt,

Jag kan inte sova. Är rastlös och tankarna flyger fram och tillbaka. TĂ€nker pĂ„ allt och ingenting. TĂ€nker pĂ„ dig, tĂ€nker pĂ„ honom, tĂ€nker pĂ„ mig och saker runt omkring.

Den enda jag har pratat med i helgen Àr receptionisten pÄ SATS pÄ Medis och vi har endast bytt nÄgra ord. Jag Àr otroligt uttrÄkad och har energi sÄ det rÀcker och blir över. Skönt med sÄna hÀr helger ocksÄ men denna helg bara flög förbi utan att jag anstrÀngde mig för att göra nÄgonting utav den. Sista helgen pÄ semestern dessutom, bara det.

Ska slÀcka lampan och hoppas mina tankar lugnar sig. Nu Àr det dags att drömma istÀllet och ladda batterierna inför en tung veckas nattjobb. Klockan ringer inte först om 12 timmar. Otroligt skönt.

I Am Progress.

Publicerad 2013-08-25 21:16:00 i AllmÀnt,

Fy fan vad det Àr hÀrligt att trÀna nÀr man bÄde ser och kÀnner framsteg. Jag har kommit en bit pÄ vÀgen men Ànnu Àr det lÄng vÀg kvar!

Segast i universum.

Publicerad 2013-08-25 14:16:11 i AllmÀnt,

Jag ligger fortfarande i sĂ€ngen. Börjar smĂ„tt stĂ€lla om inför natt igen och hade inga speciella planer idag sĂ„. Ska ivĂ€g till gymmet senare sen fĂ„r jag sa vad som hĂ€nder ikvĂ€ll. Är lite sugen pĂ„ bio eller filmmys!

Nu blir det iaf kaffe, det Àr en sak som Àr sÀker.

Fredagsmys.

Publicerad 2013-08-23 22:10:27 i AllmÀnt,

Idag har varit en dag dÄ jag egentligen inte gjort sÄ mycket men ÀndÄ fÄtt en del gjort.
 
Hade tvÀttid pÄ dagen sÄ tvÀttade nÄgra maskiner. Sen blev det lite kaffe i solen i fönstret innan det bar av till gymmet. DÀr körde jag ett hÄrt pass med focus pÄ cardio. 30 min pÄ crossen, löpning med tabata-intervaller 8x3, sen biceps och lite triceps. Var helt slutkörd sen, grym kÀnsla!
 
Sen köpte jag lite god middag pÄ vÀgen hem.
 
Nu har det blivit lite pyssel med mig sjÀlv. En lÄngdusch, smörjt in bus och sitter nu och lackar naglarna.
 
HĂ€rlig och lugn fredag!
 
 

Pengar, pengar, pengar.

Publicerad 2013-08-20 01:52:00 i AllmÀnt,

Jobbar i natt sista natten för denna vecka. Har tagit en semesternatt pÄ onsdag och det kÀnns skönt,
 
Har egentligen inga speciella planer förutom att trÀna och umgÄs med familj och vÀnner. Skulle egentligen vilja Äka till Halmstad pÄ fredag och stanna dÀr över helgen för att se pÄ Halmstad-AIK pÄ söndag. Men trots att det inte skulle kosta sÄ mycket sÄ har jag inte rÄd. Jag vet inte alls vad jag fÄr för lön denna mÄnad dÄ jag inte jobbade mÄnga dagar i Juli och vill inte riskera att stÄ utan pengar resten av mÄnaden. Men det kÀnns jÀvligt surt dÄ det vore sÄ himla kul att Äka ner med gÀnget jag var i Norrköping med. HÀrliga och okomplicerade mÀnniskor!
 
Nu ska jag ta och brygga mig en kopp kaffe. Familjen jag jobbar hos en moccamaster, blir riktigt gott kaffe!

Livet.

Publicerad 2013-08-18 02:38:32 i AllmÀnt,

Jag har skrivit lite om detta förut men nu Àr jag i det lÀget igen. I det lÀget dÄ jag kan vÀlja att öppna upp mig för en person eller lÄta det flyta pÄ som det gör med mina murar uppe.

Jag vet redan vad jag kommer att göra och det Àr inte att riva mina murar. Jag Àr sÄ livrÀdd för att mÄ som jag mÄtt de gÄnger jag gjort det förut. Det jag Àr rÀdd för i detta fall Àr att jag kommer att förlora nÄgon som ÀndÄ betyder rÀtt mycket för mig om jag inte gör det och det gör mig faktiskt Ànnu mer rÀdd.

NÀr dessa tankar kring "tÀnk om" dyker upp sÄ pressar jag bort dom direkt. Jag Àr modig i det mesta hÀr i livet men jag orkar inte falla igen.

Salt.

Publicerad 2013-08-14 02:49:03 i AllmÀnt,

AlltsÄ jag mÄste hitta nÄgot annat nyttigare Àn nachochips att Àta nÀr jag jobbar. Det Àr min stora last och jag behöver egentligen inget annat Àn det, nÄgon frukt och lite koffein under natten.
 
Jag Àter vÀl kanske 50-100gram under en arbetsnatt sÄ det Àr inte mÀngder. Men utslaget pÄ mitt rullande shcema pÄ tvÄ veckor sÄ blir det ca.400-500gram under tvÄ veckor och det Àr rÀtt mycket. En pÄse i veckan ungefÀr.
 
Jag behöver saltet. Nötter Àter jag ocksÄ ibland men det slÀcker inte saltsugen alls lika bra.
 
Har ni nÄgra tips pÄ vad jag kan Àta istÀllet för mina kÀra chips sÄ hojta till. Det ska sÄklart vara nyttigare annars Àr det ingen vits!
 
 

Omotiverad

Publicerad 2013-08-13 04:01:00 i AllmÀnt,

I natt har jag inte sÄ stor blogglust. Jag vet inte riktigt vad det Àr men jag kÀnner mig lite nere. Satt och rensade bland bilderna pÄ mobilen och det Àr sjukt hur bilder kan framkalla sÄ mÄnga minnen. I princip alla bilder har en historia bakom sig och jag har sÄ otroligt svÄrt att radera dem trots att jag har dem i datorn och snart Àven pÄ den externa hÄrddisken. Men mobilen finns alltid dÀr om man vill gÄ tillbaka och minnas.
 
Men eftersom jag blev nere av en del av bilderna sÄ kanske det Àr lika bra att radera dem.
 
Denna bild kanske bara ser ut som en vanlig egobild i spegeln för er men för mig sÄ betyder sÄ mycket mer. Inte sjÀlva innehÄllet i bilden i sig men historian runt omkring.
 
 

Fix och trix.

Publicerad 2013-08-07 00:54:43 i AllmÀnt,

Sitter hÀr och vÀntar pÄ att mitt nagellack ska torka sÄ jag kan krypa ner i sÀngen. MÄlade bÄde tÄ och fingernaglar i en fin knallrosa fÀrg med lite glitter i. Har nog inte mÄlat tÄnaglarna pÄ över ett Är sÄ det var dags nu. NÀr man gÄr mer mycket sandaler och öppna skor nu pÄ sommaren Àr det sÄ fint.
 
Imorgon ringer klockan i tid för ett köttigt benpass med syster pÄ Sats Medborgarplatsen. Skulle trÀnat idag men var ivÀg och hÀmtade en soffa till lÀgenheten istÀllet och dÄ jag endast sovit ca. 2-3 timmar efter jobbet blev jag helt slut vid 18 och dÀckade faktiskt pÄ soffan jag precis stÀllt upp.
 
KÀnns skönt att jag redan nu börjar fÄ iordning pÄ det mesta. Ska fÄ hit nÄgon extra stol, en skÀnk till hallen och lite annat smÄtt frÄn pappa. Ska köpa diskstÀll, dörrmatta och en hylla till toaletten. Sen Àr det bara en TV som fattas!
 

Don't walk like you rule the world. Walk like you don't care who rules the world.

Publicerad 2013-08-06 03:47:00 i AllmÀnt,

Jag mÄste bara komma med ett litet tips.
 
NÀr ni gÄr ute pÄ stan eller vart ni Àn Àr. StrÀck pÄ ryggen, ta ut steget och gÄ som om du inte hade nÄgra bekymmer i vÀrlden.
 
NÀr jag Àr pÄ bra humör sÄ gÄr jag nÀstan med lite studs i steget. Jag mÀrker hur folk tittar mer och ibland sÄ ler folk Ät en bara för att man utstrÄlar glÀdje. Idag sÄ gav en kille mig en high five nÀr jag gick till tunnelbanan pÄ vÀg till jobbet. DÄ var jag pÄ riktigt bra humör, kÀnde mig snygg och gick med ett sjÀlvförtroende.
 
AlltsÄ. Det Àr lite svÄrt att förklara men prova. GÄ med rak rygg och ett starkt steg sÄ ska du vilken skillnad det Àr.
 
 

TrÀngsel.

Publicerad 2013-08-05 01:29:08 i AllmÀnt,

Imorgon Àr det mÄndag och semestern Àr slut för en del. Det innebÀr att jag kommer hamna i morgonrusningen nÀr jag ska hem frÄn jobbet. Har inte tÀnkt pÄ att jag vid 07-08 kommer Äka tunnelbana hem nÄgra veckodagar nÀr jag jobbar. Men det Àr som mest tre dagar i veckan (pÄ helgerna Àr det dött vid den tiden) och det ska jag nog stÄ ut med. PÄ vardagar gÄr den en direktbuss hÀrifrÄn till HumlegÄrden och dÀr gÄr det en buss till Slussen sen. DÄ kanske jag tom slipper ta tunnelbanan om denna vÀgen Àr smidig.
 
MÀrks det att jag inte gillar trÀngseln i tunnelbanan pÄ morgonen. Jag gillar verkligen att Äka kommunalt och gör det hellre Àn att sitta i bilköer. Men nÀr det Àr proppat med folk och nÀtet pÄ mobilen blir överbelastat och det dÄ inte gÄr att lyssna pÄ Spotify sÄ Àlskar jag det inte lika mycket.
 
 

Semesterfet.

Publicerad 2013-08-04 04:18:02 i AllmÀnt,

För tillfÀllet Àr jag sjukt missnöjd med min kropp. Jag har Àtit alldeles för mycket och trÀnat alldeles för lite de senaste veckorna. Jag var sÄ nöjd med min kropp och framstegen i trÀningen för inte allt för lÀngesen. Nu gÄr jag runt och kÀnner mig smÄtjock och klÀderna sitter Ät helvete.
 
Nu gÀller det att komma tillbaka till det bra igen. KÀnner redan skillnad efter en veckas bra mat och trÀning men det Àr lÄngt kvar. Det Àr det som Àr sÄ dumt. NÄgot som tagit flera mÄnader att bygga upp kan raseras pÄ bara nÄgon vecka.
 
Jag tÀnker inte gÄ pÄ nÄgon drastisk diet och gÄ ner massor i vikt pÄ alldeles för kort tid.Jag kommer inte heller sluta att gÄ ut och festa ibland med mina vÀnner. Men jag ska tÀnka pÄ vad jag Àter och försöka trÀna minst 3-4 dagar i veckan nu i fortsÀttningen. Jag har 5 min till gymmet/gymmen sÄ jag har ingen ursÀkt att inte gÄ dit. Sen Àlskar jag ju att trÀna och skulle mer Àn gÀrna göra det dubbelt upp om jag hade tiden till det.
 
Ska bege mig till Gymgrossisten som ligger typ 50 meter frÄn min port och köpa lite proteinpulver i nÀsta vecka ocksÄ. Jag vill vara vÀltrÀnad, inte tanig.
 
Ni som kÀner mig ser sÀkert inte skillnaden frÄn förut men tro mig, det gör jag.
 
 

Game Of Thrones.

Publicerad 2013-08-02 03:06:00 i AllmÀnt,

Satt och förberedde mig mentalt för det nÀst sista avsnittet av GOT. Kollade och vÀntade spÀnt pÄ det sjuka alla pratat om.
 
För att nÀr det var slut inse att det inte var det nÀst sista avsnittet utan avsnit 08. Jag hade bara glömt ladda ner det sista och trodde det endast var 9 avsnitt pÄ sÀsong 3.
 
Jag vet inte om jag ska kolla pÄ det avsnittet iaf eller om jag ska vÀnta. Kanske inte kommer kunna sova sen och det vore ju inte sÄ bra.
 
Gaaaah.Vill inte att det ska ta slut sÄ drar nog ut pÄ det lite extra.

Lycklig tjej.

Publicerad 2013-08-02 00:36:04 i AllmÀnt,

Nu sitter jag hÀr i min nya lÀgenhet. Inne i stan. FörstÄr ni? Jag kan alltsÄ gÄ utanför porten och vara i princip mitt i Stockholm. Lite av en dröm som blivit sann.
 
Bilder kommer snart nÀr jag fÄtt ordning pÄ alla saker. Nu Àr kanske en fjÀrdedel uppackat. Men lÀgenheten Àr iaf otroligt fin och mysig, InnergÄrden Àr sÄ hÀrlig och lummig med massa trÀd, vÀxter och mysiga platser att sitta pÄ. Det Àr den sista/första porten (beroende pÄ vart man kommer ifrÄn) sÄ det Àr vÀldigt lugnt precis utanför och gÄr man 100m till vÀnster Àr man i Rosenlundsparken. GÄr man ca. 200m till höger sÄ Àr man ute pÄ Götgatan. Perfekt lÀge!
 
Det kÀnns nÀstan som att jag har flyttat till en ny stad. Har samma kÀnsla nu som nÀr jag flyttade ner till Göteborg. Kommer att upptÀcka Stockholm frÄn en helt annan sida nu. Nu Äker jag inte lÀngre in till stan, nu Äker jag hem.
 
 

Sista sekund.

Publicerad 2013-08-01 01:28:38 i AllmÀnt,

Jag Àr bÀst pÄ att skjuta upp saker till sista sekund. Har haft hela helgen pÄ mig att packa inför flytten imorgon men sköt upp det mesta tills sent ikvÀll. TÀnkte att det inte var mycket, men det var mer Àn jag trodde. Nu Àr jag nÀstan klar och det sista kan jag inte packa ner först imorgon. SnÀlla pappa, faster och hennes kille hjÀlper mig med flytten sÄ det kÀnns skönt!

Nu ska jag sova nÄgra timmar och hoppas pÄ att jag inte vaknar upp med allt för mycket trÀningsvÀrk. Körde ett magpass igÄr och ett benpass med Jenny idag. Körde lite nya övningar som kÀndes rejÀlt!

Om

Min profilbild

Senaste inlÀggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela